Logo hemsida22Påverkas  din trycksak 2024 av nya postrutiner & kapacitetsbrist?
 

 


 

kontakta: Christofer@mb-t.se

Tidningar

Tidsskrifter
Dagstidningar
Gratistidningar
Kundtidningar
Mässtidningar

Reklam

Direktreklam
Kundtidningar
Komplett produkt från tryck till utdelning. 

Övriga trycksaker

Design/Sättning
Magasin
Flygblad
Instruktionsböcker 
Broschyr 
Foldrar
Kalendrar
Vykort 

Christofer Hammarström
Säljare/Offert
christofer@mb-t.se

0320-21 03 53                 
0738 169 299

Offert?

Vi hjälper dig med allt inom tryck och efterbehandling!

Vi säljer alla typer av trycksaker och har även en stor Tidningstryckpress. Vår Tabloidtryckpress klarar allt från fullformat 397x560 mm beskuret ner till 175x250 mm.Alla trycksaker i vårt Svanenmärkta tryckeri trycks på obestruket papper från 42-80 gram.

Är du osäker på vilket format som passar dig kan du beställa hem provexemplar för att få en känsla för papperskvaliteten och upplevelsen av produkten (fyll i formuläret längre ner på sidan).

Ägna gärna även 2 minuter åt vår minikurs i papperskvaliteter.

- vi gör alla dina trycksaker!

Har du en tidning och funderar på att bli kund hos oss? 

- Låt oss berätta om Lysekilsposten

Lysekilsposten är en anrik tidning från 1905. 2019 beslutades att de skulle lägga ner sitt tryckeri för att ge plats åt en ny hyresgäst i fastigheten. Ahlbin Gustafsson, VD & Chefredaktör, kontaktade då såväl Markbladet Tryckeri som ett antal andra aktörer för att jämföra deras erbjudande.

- Jag imponerades av Markbladets Tryckeris bemötande och flexibilitet. Jag fick alltid snabb respons och ingenting tycktes vara ett problem, säger Ahlbin.

Efter några provtryckningar där MBTs tryck ansågs vara det bästa kom man fram till att gå vidare med diskussion om trycktider och format. 
- Vi hade ett speciellt önskemål där vi ville förändra vår tidning från Broadsheet ner till Tabloid i två steg. Först Halvberliner, sedan Tabloid några månader senare, förklarar Ahlbin. 
- Sen var vi vana vid att lämna PDF till tryck på förmiddagen och våra tidningsbud vana vid att ha tidningen klar för utleverans senast kl. 16. Mellan Skene och Lysekil är det runt två timmars transport. Vi var medvetna om att kravbilden var hög - men Markbladet överraskade oss. 

Tryckeriet antog utmaningen, PDF kunde korrigeras fram till kl 09.00  och upphämtning från klockan 12 - allt samma dag som tryck. Affären gick i lås. Mellan 3/10 - 31/12 levererades en 16-20 sidig Halvberliner.

- Viktigt för oss var att såväl vi som LP var flexibla. När trycktiden är så slimmad i kombination med ett bra pris gäller det att arbeta tillsammans och finna lösningar. Klart vi stötte på problem ibland - men de löste vi tillsammans på ett väldigt smidigt vis. Ahlbin hade förståelse för vår verksamhet och vi för hans - det är så branschen måste arbeta för att överleva. 

- Från årsskiftet ville vi ta nästa steg, utvecklar Ahlbin. 
Lysekilsposten gick ner till tabloid, samtidigt som de hade haft tid att vänja sig med nya arbetssättet och ville även ge tryckeriet samkörningsfördelar och kom med förslag att lämna PDF redan på eftermiddagen mot ett bra pris.  

Vi ser fram emot ett långt samarbete! 

Referenser

ICA Sverige AB

 1,5 miljoner Svanenmärkta ex. per vecka. DR åt ICA- Nära & Kvantum Sverige. 
 

CityGross

1 miljoner Miljöstämplade exemplar per vecka

Lysekilsposten

Ahlbin Gustafsson
Chefredaktör och Ansvarig utgivare
ahlbin@lysekilsposten.se
redaktion@lysekilsposten.se
0523-66 70 81

Exempel på tidningsformat

175x250 Padsize - Trimmad
175x250 Padsize - Trimmad
235x310 Magazine - Trimmad Tabloid
280x397 alt 280x380 Tabloid
280x397 alt 280x380 Tabloid
397x560 Broadsheet
397x560 Broadsheet

Beställ hem provexemplar här

  • Har du något du tycker att vi bör veta innan du får våra produkter, sjung ut!